
Syrop z malin i aronii Olini
46,32 zł

Syrop z malin i aronii Olini – właściwości
Ten gęsty i orzeźwiający syrop z wyczuwalną malinową nutą przypadnie do gustu tym którzy lubią syropy malinowe. W smaku bowiem dominuje malinowa nuta, która łagodzi cierpkość owoców aronii. Syrop powstaje w naturalny sposób z połączenia soku wyciśniętego na zimno z dojrzałych owoców i cukru. Syropy nie są gotowane, a po zabutelkowaniu delikatnie pasteryzowane co zapewnia trwałość produktu przy zachowaniu wszelkich cennych substancji, w które bogate są owoce.
Syropy z owoców aronii jak i malin to naturalne, tradycyjne sposoby na przeziębienia i infekcje. Malina znana jest ze swojego rozgrzewającego działania. Połączanie aronii i maliny to wspaniały sposób na złagodzenie infekcji górnych dróg oddechowych, przeziębienia czy anginy.
Malina i aronia – odpornościowy duet
Połączenie malin i aronii to prawdziwa witaminowa bomba. Oba te owoce bogate są w witaminy C, E oraz te z grupy B. Zawierają także mikroelementy takie jak żelazo, wapń, fosfor czy potas. Maliny zwane są naturalną aspiryną, wszystko dzięki obecności kwasu salicylowego i benzoesowego, które sprawiają, że maliny mają podobne do aspiryny działanie. Dodatkowo zarówno owoce aronii jak i malin to bogactwo antyoksydantów i rutyny. Owoce aronii polecane są nie tylko na wsparcie odporności czy w walce z przeziębianiem, ale także dla osób chcących wzmocnić swój układ krążenia i wzrok.
Połączenie owoców maliny i aronii to pełnia właściwości przeciwgorączkowych i przeciwzapalnych. Naturalny sposób na złagodzenie objawów przeziębienia oraz poprawę ogólnej odporności. Warto po nie sięgać nie tylko w trakcie infekcji, ale przez cały czas, wzbogacając w nie codzienną dietę.

Warto wiedzieć
Syrop z malin i aronii Olini - składniki
sok z malin 34%, sok z aronii 34%, tłoczony na zimno i pasteryzowany, cukier 32%
Polska
Polecany dla osób w każdym wieku dla wzmocnienia odporności a także układu krwionośnego. Może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie.
Syrop ma barwę ciemno-brunatną. Smakuje słodko, intensywnie malinowo z wyczuwalną aronią. Syrop jest naturalnie mętny.
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania syropu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się osad, który świadczy o naturalnym składzie syropu. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Syrop z malin i aronii powstaje podczas wyciskania całych owoców. Tak powstały sok łączony jest z cukrem dzięki czemu powstaje gęsty syrop. Nie jest to sok z koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 1044 kJ / 250 kcal |
tłuszcz | 0 g |
– | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 60 g |
– w tym cukry | 57 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |

Syrop z owoców malin i aronii – zastosowanie
Syrop z malin i aronii świetnie smakuje pity z wodą lub herbatą. To także doskonały dodatek do deserów. Szczególnie polecamy go do:
- rozcieńczania z wodą, herbatą lub ulubionym sokiem
- do słodkich dań typu owsianka, jaglanka itp., jako forma słodzika, który w naturalny sposób rozgrzeje, osłodzi i nada potrawie owocowy ton
- w formie sosu do lodów, puddingów czy budyniu
- do domowej produkcji odpornościowych „szotów” w połączeniu z miodem, olejem z czarnuszki i sokiem z cytryny – to naturalny sposób na wzmocnienie odporności
- syrop z malin i aronii można spożywać też nierozcieńczony, pity prosto z łyżeczki lub kieliszka
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.