Słoiczek Kimchi zaskoczy was mnóstwem chrupiących warzyw: kapusty pekińskiej, pora, czerwonej papryki oraz jabłek, zanurzonych w tradycyjnej mieszance przypraw: papryczka gochugaru, czosnek, imbir, sól i cukier. To idealne połączenie smaków i kolorów, sprawi, że nie będziecie mogli się oprzeć kolejnej porcji!
Odpowiednie przygotowanie Kimchi Olini
W słoiczku Kimchi nie znajdziecie barwników, konserwantów. Kimchi kisimy wiele tygodni, naturalnie. Wszystko po to, by było po prostu pysznie. Gotowa kiszonka nie jest pasteryzowana i prosto z kiszenia wrzucamy ją do słoiczków, dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze oraz wszystkie walory, które tworzą wspomniana wcześniej poezję smaków. Każdy słoiczek jest niepowtarzalny, a każda kolejna partia może różnić się ostrością czy smakiem.
Bezwzględna świeżość Kimchi
Zawsze dbamy o to, by było pysznie, świeżo i naturalnie. W związku z tym Kimchi robimy ręcznie, w niewielkich ilościach. Wszystko po to, by wysyłać do Was wyłącznie najświeższe, ale dobrze ukiszone kimchi.
Mała skala
Naszego Kimchi nie znajdziecie w dużych sklepach. Rzemieślnicze, kilkutygodniowe kiszenie, sprawia, że w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Kimchi
Nasze Kimchi prosto z kiszenia trafia do słoiczków z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w solidne kartonowe pudełko. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą, dzięki czemu Kimchi bezpiecznie podróżuje do waszych domów.
Jak przechowywać Kimchi ?
Gdy Kimchi Olini trafi w wasze ręce, pamiętajcie, że musicie je przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni). Nasze kimchi jest niepasteryzowane, więc jest żywe, "pracujące", w 100% naturalne. W zależności od etapu fermentacji może mniej lub bardziej gazować, a jeśli jest go w słoiczku "pod sam korek" (a u nas tylko tak pakujemy pyszności), to po zbyt raptownym otwarciu może "wyjść" ze słoika. Kimchi należy schłodzić i spożyć w terminie podanym na tylnej etykiecie.