
Syrop z jagody kamczackiej Olini
46,32 zł

Syrop z jagody kamczackiej Olini – właściwości
Sok jest wyciskany tradycyjnym sposobem z dojrzałych owoców jagody kamczackiej, na zimno. Dodając do soku cukier uzyskujemy pyszny, naturalny syrop. Piękną barwę zawdzięcza on owocom a nie barwnikom. Do syropu nie są dodawane też żadne konserwanty czy przedłużacze trwałości, a całość jest jedynie pasteryzowana, co pozwala zachować pełnię smaku, zapachu i właściwości jagód przez długi czas.
To pyszna i zdrowa propozycja dla wszystkich tych, którzy chcą się wzmocnić, potrzebują zastrzyku witamin i minerałów, lub szukają słodkiej alternatywy dla sztucznych sosów lub słodzików do herbaty, wody czy jogurtu.
Owoce z jagody kamczackiej – słodki sposób na zdrowie
Jagody kamczackie to ciągle dość mało znane owoce w Polsce. Aktualne badania nad ich właściwościami i korzyściami dla zdrowia jakie niesie ich regularne spożywanie sprawiają, że stają się one coraz bardziej popularne. Te malutkie, kwaśne i soczyste owoce nazywane są SUPER JAGODĄ, Japończycy mają nawet na nie określenie „owoce długiego życia i dobrego wzroku”. Nie może ich zabraknąć w diecie osób, które borykają się z problemami ze wzrokiem, z nawracającymi infekcjami dróg moczowych, oraz niedoborem witamin.
Jagoda kamczacka jest zaliczana do żywności przyszłości. Te malutkie owoce posiadają niezwykłą gęstość odżywczą, już niewielka ich ilość dostarcza bioaktywnych składników w dawkach większych niż zwykła żywność.
Unikalne połączenie antocyjanów i irydoidów (rzadko obecnych w owocach) sprawia, że jagody te posiadają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe – polecane są dla osób chcących wzmocnić swoją odporność lub borykają się z infekcją.

Warto wiedzieć
Syrop z jagody kamczackiej Olini - składniki
sok z jagody kamczackiej (tłoczony na zimno i pasteryzowany), 25% cukier
Polska
Syrop z jagody kamczackiej będzie odpowiedni dla każdego, kto chce zadbać o odporność i zdrowie własne i najbliższych. Szczególnie dla seniorów, kobiet w ciąży i dzieci. Dla wszystkich tych, którzy chcą sięgnąć po jagody kamczackie ale nie przepadają za ich kwaśnym smakiem. Może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie.
Syrop ma barwę ciemnoczerwoną, smakuje intensywnie, słodko i jagodowo. Syrop może być mętny, jest to naturalne zjawisko.
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania syropu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się osad, który świadczy o naturalnym składzie syropu. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Syrop z jagody kamczackiej powstaje podczas wyciskania całych owoców. Powstaje na bazie naturalnego soku a nie koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 614 kJ / 145 kcal |
tłuszcz | 0g |
– | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 36 g |
– w tym cukry | 34 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |

Syrop z jagody kamczackiej – zastosowanie
Ten bardzo intensywny w smaku, słodki, jagodowy syrop można wypijać prosto z łyżeczki lub małego kieliszka. Najlepiej jednak smakuje rozcieńczony z wodą lub ulubionym sokiem. Można go także dodać do owsianki lub jogurtu albo wykorzystać w inny sposób:
- podany na łyżeczce razem z olejem z czarnuszki, świetnie zamaskuje czarnuszkowy smak
- dodany do jogurtu naturalnego zamieni go w pyszny jagodowy deser
- znakomicie smakuje z budyniem, czy kaszką manną
- może stanowić świetną bazę szejków lub posłodzić owocowy koktajl
- rozcieńczony z wodą zamieni ją w pyszną i zdrową „oranżadę”
- do polania deserów, owsianki lub lodów jako jagodowy sos
- niezastąpiony do letniej herbaty, nie tylko ją posłodzi ale też nada owocowy smak
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.