
Pasta orzechowa (mix trzech orzechów) Olini
45,90 zł

Pasta orzechowa – właściwości
Marzy Ci się pasta orzechowa, która apetycznie pachnie, wygląda i wybornie smakuje? Nasz mix jest dla Ciebie!
Krem orzechowy Olini zawiera aż trzy rodzaje orzechów: arachidy, migdały i nerkowce. Produkujemy go w naszej rodzinnej olejarni w sercu Sudetów. Robimy to dopiero na Twoje zamówienie.
Gdy jest gotowa, wypełniamy nią po brzegi każdy słoiczek. Następnie ozdabiamy uroczą etykietą, która przypada do gustu małym i dużym!
Nasza pasta z orzechów ma kremową konsystencję, dzięki mieleniu orzechów na gładko. Łatwo się rozsmarowuje i nie spływa z kanapki.
Krem orzechowy bez cukru
Nasza pasta orzechowa z migdałów, nerkowców i arachidów to przekąska o prostym składzie. Nie zawiera zbędnych dodatków.
Nie dodajemy do niej białego cukru czy słodzików, a także soli lub oleju palmowego. Zawiera tylko naturalnie występujące w niej cukry.
Pasta orzechowa – do czego wykorzystać?
Pasta orzechowa – zastosowanie w kuchni
Pasta z orzechów nadaje się zarówno do gotowania, jak i pieczenia. Urozmaici:
- śniadanie – wzbogaci owsiankę i szejka
- obiad – doda ciekawej nuty sosom do makaronów
- kolację – można posmarować nią kromkę chleba, zrobić z niej dressing do sałatki, wymieszać ją z zupą
- deser – nada się np. jako nadzienie do drożdżówki albo krem do babeczek
- przekąskę – pasuje do owoców i krakersów
Pasta orzechowa – do czego jeszcze można jej użyć?
Nasz krem orzechowy uratuje Twoje party! Gdy zjawią się niezapowiedziani goście, postaw jego słoiczek na stół. Można w nim maczać paluszki albo pokrojone w słupki owoce i warzywa.
Pasta orzechowa a masło orzechowe – jaka jest różnica?
Łączy je skład i sposób produkcji, różni… nazwa.
Masło orzechowe stało się pastą na skutek rozporządzenia Trybunału Sprawiedliwości UE z 2017 roku.
Zgodnie z jednym z jego wyroków, produktów pochodzenia roślinnego nie można nazywać tak, jak przetworów mlecznych. W Polsce to prawo obowiązuje od 2018 roku, od wydania przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi stosownego przepisu.
Dlatego w naszej ofercie znajduje się pasta orzechowa z trzech orzechów, pasty z dodatkami owoców i pasty jednoskładnikowe.

Warto wiedzieć
Pasta orzechowa (mix trzech orzechów) Olini - składniki
50% orzechy arachidowe, 30% migdały, 20% orzechy nerkowca.
Polska
Dla osób, które uwielbiają orzechy, pasty orzechowe i nie mogą się zdecydować, którą wybrać; bezpieczna dla kobiet w ciąży; opdowiednia dla wegan i wegetarian.
Można ją podawać dzieciom od 6 miesiąca życia.
Orzechowy.
Kremowa.
Masło smakuje wybornie, jedno z najczęsciej wybieranych przez naszych Klientów. Ma idealnie kremową konsystencję.
Na chlebie, w owsiance, koktajlu i zupach, na naleśnikach, w daniach, do deserów, jako przekąskę i solo, prosto z łyżeczki.
Z naszymi dżemami, olejami i nasionami.
Produkt zawiera orzechy arachidowe, orzechy nerkowca i migdały. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, pistacje), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Data minimalnej trwałości to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze pasty orzechowe są świeże – przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Pastę można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Na powierzchni pasty może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z pastą.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2612 kJ/ 630 kcal |
tłuszcz | 52 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
węglowodany | 14 g |
– w tym cukry | 6,6 g |
białko | 24 g |
sól | 0,23 g |
błonnik | 5,7 g |
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.