0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Olej kokosowy Olini

  • Tłoczony w Polsce
  • Bogate źródło kwasu laurynowego
  • Najbardziej uniwersalny olej świata
Cena: 39,90 zł 39.90
Cena w abonamencie: 35,90 zł



























ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Olej kokosowy z Rodzinnej Olejarni Olini tłoczymy zawsze na świeżo, na zamówienie, nie czeka na półce na klienta. Nasz olej jest tłoczony na zimno, do 35°C, 100% naturalny, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości odżywcze. Znajdzie zastosowanie w kuchni, a także jako wielozadaniowy naturalny kosmetyk. Ma piękny delikatny zapach orzecha kokosowego.

na zimno i do obróbki cieplnej

naturalny kosmetyk do pielęgnacji skóry

Olej kokosowy – właściwości i zastosowanie

Świeży nierafinowany olej kokosowy przyda się zarówno w łazience, jak i w kuchni. Oprócz bardzo uniwersalnych właściwości kosmetycznych, świetnie nadaje się do gotowania.

Nasz nierafinowany olej kokosowy ma piękny kokosowy aromat i w zależności od temperatury przechowywania może być płynny lub przyjąć formę stałą (do ok 25°C). Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać do temperatury 190 °C.

Jak stosować olej kokosowy w kuchni?

  • do pieczenia – użyj oleju kokosowego do wysmarowania formy do pieczenia, a także jako zamiennik margaryny w słodkich wypiekach
  • do kanapek – jako zamiennik masła lub składnik past i smarowideł do chleba
  • jako dodatek do potraw kuchni azjatyckiej – olej kokosowy doda daniom niepowtarzalny kokosowy aromat
  • jako dodatek do owsianki, przedtreningowych szejków i deserów
  • do smażenia placuszków, pankejków i naleśników

Jak stosować olej kokosowy na twarz i włosy?

  • jako balsam do ciała – wmasuj w wilgotną skórę i ciesz się nawilżeniem i pięknym kokosowym aromatem
  • do olejowania włosów – nałóż na włosy w celu ich regeneracji i wzmocnienia
  • do demakijażu – wmasuj odrobinę oleju w skórę twarzy, a następnie usuń jego nadmiar za pomocą wilgotnego ręczniczka
  • do higieny jamy ustnej – olej kokosowy stosowany na zęby pomaga pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z ust oraz zapobiega próchnicy
  • jako element naturalnej pielęgnacji maluchów – w pełni naturalny, całkowicie bezpieczny, nawilża, natłuszcza i chroni skórę. Może z powodzeniem zastąpić oliwkę do kąpieli, mleczko do ciała, a nawet krem do podrażnionej pupy.

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Olej kokosowy ze względu na unikalny profil kwasów tłuszczowych uważany jest za najbardziej wszechstronny olej świata. Zawiera cenny kwas laurynowy i kaprylowy. Znajdzie zastosowanie w kuchni, a także jako wielozadaniowy naturalny kosmetyk, szczególnie polecany do pielęgnacji skóry niemowląt.

Kolor i smak: Olej kokosowy ma białą barwę, po podgrzaniu staje się przezroczysty. Charakteryzuje się pysznym kokosowym smakiem i aromatem.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty wytłoczenia oleju (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Oleje roślinne tłoczymy w naszej olejarni małymi partiami, zawsze na świeżo, z najlepszej jakości ziaren. Olej zimnotłoczony, który wysyłamy do ciebie, będzie miał maksymalnie 2-5 dni.

Przechowywanie: Olej kokosowy można przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętej szafce. Chronić od światła.

Konsystencja: W temperaturze pokojowej olej przyjmuje konsystencję stałą, po rozgrzaniu na patelni staje się płynny.

Informacje dla alergików: Może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, orzechów. Nie zawiera glutenu.

Skład

100% olej z kopry kokosowej tłoczony na zimno

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 3693 kJ / 899 kcal
tłuszcz 100 g
w tym 
- kwasy tłuszczowe nasycone 93 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 6 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,9 g
węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
białko 0 g
sól 0 g

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Opinie ekspertów

Najczęściej zadawane pytania

Czy Wasz Olej kokosowy ma zapach czy jest bezzapachowy?

Nasz olej kokosowy ma piękny zapach świeżego kokosa. Zapach jest delikatny, ale w potrawie będzie na pewno lekko wyczuwalny.

Czy Olej kokosowy jest formie stałej czy ciekłej?

W zależności od temperatury Olej kokosowy jest albo gęsty, kremowy albo całkiem wodnisty. Trzymany w lodówce staje się w bardzo twardy i żeby wydobyć go ze słoika należy zostawić go na chwilę w temperaturze pokojowej.

Czy to prawda, że Olej kokosowy jest niezdrowy?

Dobrej jakości Olej kokosowy stosowany z umiarem, jako jedno ze źródeł tłuszczu w dobrze zbilansowanej diecie nie jest niezdrowy. Olej kokosowy cieszy się złą sławą dlatego, że w pewnym momencie stał się bardzo modny i niektórzy spożywali go w nadmiarze. Stosowany w odpowiedniej ilości jest po prostu jednym z tłuszczy roślinnych.

CCo oznacza w kontekście Oleju kokosowego?

Nasz Olej kokosowy tłoczymy na świeżo, na miejscu w naszej olejarni z najwyższej jakości kopry kokosowej. oznacza olej nieprzetworzony, tłoczony na zimno przy użyciu środków mechanicznych, bez podgrzewania - to taki olejowy sok z kokosa.

Czy na Oleju z kokosa można smażyć?

Olej kokosowy można bezpiecznie podgrzewać do bardzo wysokich temperatur, dlatego jest jednym z niewielu tłuszczy roślinnych, na których można smażyć.

Historie klientów

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium