
Pasta z migdałów Olini
49,90 zł

Pasta migdałowa – właściwości
W pełni naturalny krem migdałowy to smakołyk, który na stałe zagości na Twoim stole.
Nasza pasta migdałowa przepysznie smakuje. Kusi orzechowym aromatem i apetycznym kolorem. To wszystko zasługa prażonych migdałów! Do tego łatwo się rozsmarowuje – swoją konsystencją przypomina masło. Jest idealna na kanapkę i do koktajlu.
Dzięki zawartości białka i błonnika dodaje energii i zapewnia uczucie sytości na długo.
Pasta migdałowa jest odpowiednia dla dużych i małych łasuchów. Cała rodzina może zajadać się tym naturalnym orzechowym rarytasem.
Krem migdałowy – z orzechów prażonych w naszej olejarni
Krem z migdałów produkujemy sami. W naszej rodzinnej olejarni, w samym sercu Sudetów. Robimy to dopiero na Twoje zamówienie, dzięki temu masz pewność, że pojemniczek, który od nas otrzymasz, jest wypełniony świeżym kremem migdałowym.
Orzechy najpierw prażymy w dużym piecu. Następnie mielimy je na gładką, lekko lejącą masę.
Aksamitną pastę przelewamy do szklanych słoiczków. Potem ozdabiamy je uroczymi etykietami.
Nasza ekologiczna pasta migdałowa jest w 100% naturalna. Tworzą ją wyłącznie migdały. Nie zawiera sztucznych substancji, barwników ani oleju palmowego.

Warto wiedzieć
Pasta z migdałów Olini - składniki
100% migdały delikatnie podprażane
Polska
Polecamy szczególnie paniom, bez względu na wiek; bezpieczna dla kobiet w ciąży; odpowiednia dla wegan i wegetarian i na diecie keto.
Mogą jeść ją dzieci od 6 miesiąca życia.
Wytrawny, migdałowo-marcepanowy.
Orzechowy.
Kremowa, delikatnie lejąca się.
Masło smakuje wytrawnie, migdałowo-marcepanowo. Jest o delikatnie płynnej konsystencji.
Brązowy.
Na chlebie, w owsiance, koktajlu i zupach, na naleśnikach, w daniach, do deserów, jako przekąskę i solo, prosto z łyżeczki.
Z naszymi dżemami, olejami i nasionami.
Produkt zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, arachidowe, nerkowca, pistacje), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze pasty orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Pastę można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2681 kJ/ 647 kcal |
tłuszcz | 55 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
węglowodany | 11 g |
– w tym cukry | 5,2 g |
białko | 25 g |
sól | 0,2 g |
błonnik | 3,9 g |
Zawiera: | |
Potas | 728 mg (36,4% *) |
Fosfor | 478 mg (68,3% *) |
Wapń | 302 mg (37,75% *) |
Magnez | 287 mg (76,53% *) |
Cynk | 3,2 mg (32% *) |
Mangan | 2,49 mg (124,5% *) |
Wit. B3 | 6,15 mg (38,44% *) |
Wit. B2 | 0,77 mg (55% *) |
Wit. B1 | 0,27 mg (24,55% *) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal) |

Pasta migdałowa – do czego wykorzystać?
Nasz przepyszny orzechowy krem z migdałów możesz jeść na kilka sposobów. Jest tak smaczny, że z ochotą zjesz go solo… prosto ze słoiczka. Będzie też świetnym dodatkiem do słodkich i słonych dań oraz przekąsek. To smakowity zamiennik masła.
Pasta migdałowa – do czego jeszcze ją wykorzystać? Urozmaici Twoją:
- owsiankę – z dodatkiem owoców, jogurtu i nasion chia stworzy sycące śniadanie
- kanapkę – świetnie smakuje w połączeniu z dżemem malinowym lub truskawkowym
- szejka – zmiksuj ją z bananem, jagodami i ulubionym napojem roślinnym
- dressing – orzechowy sos nada wyjątkowego smaku sałatkom oraz daniom makaronowym
- wypieki – sprawdzi się jako nadzienie do babeczek, drożdżówek i ciast
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.