0
Twój koszyk

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy
13-05-2021  |  Paulina

Oleje do twarzy i włosów Olini. Olej rycynowy. Olej z rokitnika, Olej z pestek malin, Olej ze słodkich migdałów.

Znów was zaskakujemy! Do sklepu właśnie dodaliśmy oleje do twarzy i włosów. To chyba naturalna kolej rzeczy, bo wiemy, że oleje roślinne to mnóstwo dobroci, z której można czerpać na wiele sposobów. Wybraliśmy dla was trzy oleje, tłoczone na zimno, które idealnie sprawdzą się w pielęgnacji różnych rodzajów cery i włosów. Każdy z nich ma inne zadanie, wszystkie razem tworzą idealną bazę pod naturalną pielęgnację. Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane, o najcenniejszych właściwościach.

Spis treści:

  1. Olej rycynowy
  2. Olej z rokitnika
  3. Olej z pestek malin
  4. Olej ze słodkich migdałów
  5. Oleje do włosów i twarzy Olini - zastosowanie

Olej rycynowy

Twarz, włosy, skóra głowy, paznokcie i rzęsy — właściwości oleju rycynowego sprawiają, że jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów naturalnych do pielęgnacji

Olej rycynowy to wyjątkowe bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych i witamin cennych dla urody. Znajdziecie tu m.in. omega-3 i omega-6, kwas rycynolowy oraz tokoferol. 

Olej rycynowy właściwości

Wzmacniające

Dobry pomysł to olej rycynowy do włosów niskoporowatych i średnioporowatych.

Aplikowany w odpowiedni sposób wzmacnia, odżywia, nabłyszcza i nawilża włosy. Olej rycynowy na włosy ma właściwości przyciemniające, o czym powinny pamiętać blondynki i miłośniczki naturalnej siwizny, którym zależy na utrzymaniu jasnego odcienia włosów. 

Antybakteryjne

Kwas rycynolowy poprawia mikrokrążenie krwi i działa antybakteryjnie. Z powodzeniem można go wykorzystać do olejowania skóry głowy. Olej rycynowy na skórę głowy będzie działał regulująco na sebum i PH skóry. Może też pomóc w problemach bakteryjnych i grzybiczych. Rozważcie jego zastosowanie, jeśli macie łupież, lub przetłuszczające się włosy

Uniwersalne

Olej rycynowy na włosy można używać do olejowania na mokro lub sucho. Możecie dodać go do ulubionej odżywki i zostawić na 20 do 40 minut bądź po wymieszaniu pół na pół z innym olejem, nałożyć bezpośrednio, nawet na całą noc. 

Olejek rycynowy rzęsy najłatwiej nakładać za pomocą specjalnej szczoteczki (jak ta do tuszu). Codzienne zastosowanie na noc zapewnia wzmocnienie i pogrubienie pojedynczych włosów, przyciemnienie koloru oraz mniejsze wypadanie

Olejek rycynowy na twarz można stosować punktowo na zmiany trądzikowe, jako serum na noc, dodatek do kremu lub olejku OCM. Zastosowany w odpowiednich proporcjach będzie działał regulująco, ujędrniająco i antybakteryjnie.

Olej z rokitnika

190 prozdrowotnych składników, zamkniętych w jednej kropli. To nas do niego przekonało! Olej z rokitnika zaskoczył nas na tyle, że pojawił się na naszej liście od razu. Z jego cennych właściwości skorzystają cera, skóra, włosy, paznokcie.

Nasz Olej z rokitnika powstaje z samych owoców rokitnika i jest bogaty w: antyoksydanty, aminokwasy, kwasy tłuszczowe: omega-3 i omega-6, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy, linolenowy, flawonoidy, fosfolipidy, luteina, kwas foliowy, garbniki, kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy), makroelementy (sód, magnez, siarka, mangan, miedź), mikroelementy i cukry, witaminy: prowitaminę A, witamina E, Witaminy C, K, z grupy B, PP itd. Uff, długo można wymieniać, dlatego nazwaliśmy go królem pielęgnacji. Olej z rokitnika to idealny olej do twarzy i idealny olej do włosów. Król! 

Olej z rokitnika właściwości

Przeciwstarzeniowe i nawilżające

Olej z rokitnika ma wiele właściwości, jest m.in. ceniony za bardzo wysoką zawartość karotenoidów, fitosteroli i flawonoidów, które spowalniają proces starzenia. Nawilża skórę i wspomaga produkcję kolagenu, idealny olej na zmarszczki, który doskonale ujędrnia skórę twarzy.

Regenerujące

W oleju z rokitnika czają się garbniki, gotowe do działania antybakteryjnego, przeciwzapalnego i regenerującego. Olej z rokitnika zawiera także wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry, odpowiedzialnych za regenerację naskórka. To wszystko sprawia, że olej z rokitnika korzystnie wpływa na uszczuplenie blizn czy rozstępów.

Redukujące sebum

Olej z rokitnika to także olej do cery trądzikowej - doskonale niweluje objawy trądziku oraz olej do cery tłustej - zmniejsza ilość wydzielanego sebum. W przeciwieństwie do wielu kosmetyków do skóry trądzikowej olej z rokitnika leczy przebarwienia i stany zapalne bez wysuszania skóry. Redukcja sebum i nawilżenie w jednym. Można? Można! 

Olej z pestek malin

Wielozadaniowy hit ostatnich lat. Pojawił się na naszej liście jako pierwszy, no bo jak to tak bez niego. No nie można.... Wciąż trudno nam uwierzyć, że w tak małych pesteczkach może się kryć tyle dobroci, dla każdego rodzaju skóry. Olej z pestek malin to idealny olej do cery tłustej nie zapycha, nie pozostawia tłustego filtra (dzięki zawartości kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6). Idealny olej do cery suchej, która pokocha go za nawilżenie i zapobieganie przed utratą wilgoci.

Olej z pestek malin właściwości

Nawilżające

Wszystko dzięki zawartości Omega-6 i Omega-3. Chronią przed utratą wilgoci. Cera odwdzięczy się miękkością i wygładzeniem. Idealnie sprawdzi się jako olej do włosów - do olejowania włosów i serum na suche końcówki włosów.

Regenerujące

Olej z pestek malin to idealny olej do cery tłustej. Zawiera Omega-6 i Omega-3, które łagodzą podrażnienia i stany zapalne. Wspomaga również produkcję elastyny i kolagenu. Cera odwdzięczy się regeneracją. Idealny olej do włosów i skóry głowy - łagodzi stany zapalne i zwalcza łupież.

Odmładzające

Olej z pestek malin to także olej przeciwzmarszczkowy, idealny do cery dojrzałej, dzięki zawartości przeciwutleniaczy i antyoksydantu w postaci witaminy E, zwanej także witaminą młodości.

Olej ze słodkich migdałów

Klasyk pielęgnacji. Uniwersalny. Najbardziej znany jako olej na rozstępy w ciąży i idealny olej do pielęgnacji skóry niemowląt. Lekki, szybko się wchłania. Odpowiedni dla każdego typu cery. Otula lekko migdałowym zapachem, pewnie dlatego tak trudno mu się oprzeć ;) Nawilżenie, ujędrnienie, aromaterapia. Love <3

Olej ze słodkich migdałów właściwości

Nawilżające

Emolient, bogaty w kwas oleinowy (63 do 73%) oraz kwas linolowy (21-29%). Regeneruje barierę lipidową skóry, doskonale nawilża i zmiękcza naskórek. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filtru. Zawartość protein, soli mineralnych, witamin A, E, D i z grupy B sprawia, że Olej ze słodkich migdałów świetnie nawilża i regeneruje włosy.

Łagodzące podrażnienia

Olej ze słodkich migdałów idealnie sprawdzi się do pielęgnacji niemowląt - nawilży delikatną skórę niemowląt i małych dzieci, dodatkowo złagodzi podrażnienia i wytworzone pod pieluszką zaczerwienienia. Idealny olej do skóry trądzikowej - dzięki zawartości cynku oraz witamin z rodziny B, w szczególności B1 i PP, działa kojąco na skórę z łojotokiem i trądzikiem.

Regenerujące i ujędrniające

Olej ze słodkich migdałów polecany jest szczególnie kobietom w ciąży, których skóra wymaga bardzo delikatnej, ujędrniającej i nawilżającej pielęgnacji.

Oleje do włosów i twarzy Olini - zastosowanie

 

Oleje kosmetyczne mają mnóstwo zastosowań w pielęgnacji twarzy, skóry głowy, włosów i całego ciała. Poniżej znajdziecie kilka najpopularniejszych:

  • Maseczki na twarz
  • Dodatek do ulubionego kremu do twarzy, serum
  • Dodatek do ulubionej oliwki, kremu, balsamu
  • Dodatek do masek, odżywek, szamponów
  • Olejowanie włosów i serum na końcówki włosów
  • Oleje do skóry głowy
  • Baza pod podkład
  • Bezpośrednio na twarz - nawilży, ujędrni skórę oraz opóźni procesy starzenia - szczególnie olej z pestek malin
  • Płyn do demakijażu - szczególnie szczególnie olej ze słodkich migdałów
  • Do pielęgnacji skóry maluszka (zamiast oliwki) - szczególnie olej ze słodkich migdałów
  • Balsam, który nawilża i zapobiega powstawaniu rozstępów - szczególnie olej ze słodkich migdałów
  • Krem pod oczy - szczególnie olej ze słodkich migdałów i olej z pestek malin.
Autorka:

Paulina Maludy Od niedawna w świecie zdrowej żywności. Fanka kawy specialty i alternatywnych metod parzenia.

Autorka:Paulina Maludy
Od niedawna w świecie zdrowej żywności. Fanka kawy specialty i alternatywnych metod parzenia.

Produkty z naszej olejarni:

[product id="466, 18, 426, 170, 354, 366"]

732 080 803
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium